Jdi na obsah Jdi na menu
 

Cupcakes

16. 9. 2012

Ingredience:
Cupcakes:
200g cukr krupice
160g změklé máslo
4 vejce
240g hladká mouka
40g holandské kakao
2 lžičky kypřící prášek
velká špetka soli
80ml mléko
Máslový krém:
450g cukr moučka, prosátý
225g změklé máslo
50ml mléko
2 lžičky přírodní vanilkový extrakt

ostup:
Cupcakes: Vyložte 18 muffinových formiček (nebo plech na muffiny) papírovými košíčky. Máslo a cukr ušlehejte do světlé pěny. Postupně po jednom zašlehejte vejce vždy jen do smísení. Společně přesypte mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Jemně vmíchejte pouze do smísení moučnou směs a mléko do máslovo-cukrové směsi na třikrát tak, že začnete i skončíte moukou. Otírejte průběžně stěny mísy, bude-li to potřeba. Těsto rovnoměrně rozdělte do košíčků (naplňte je až po okraj). Pečte v předehřáté troubě na 180C asi 10-13 minut nebo dokud nevyběhnou. Nechte stydnout 3 minuty ve formičkách, pak vyndejte na kuchyňskou mřížku a nechte zcela vystydnout.
Máslový krém: Máslo ušlehejte do světlé pěny, přidejte vanilkový extrakt a znovu dobře prošlehejte. Otírejte průběžně stěny mísy, bude-li to potřeba. Postupně zašlehejte prosátý cukr a nakonec přidejte mléko. Šlehejte asi 3-4 minuty, dokud krém opět není nadýchaný. (Nyní můžete přidat potravinářské barvivo, chcete-li.)
Sestavení: Zdobící sáček s ozdobnou špičkou (čím větší, tím lepší) naplňte máslovým krémem a ozdobte cupcakes dle libosti. Posypte čokoládou nebo ozdobte kandovanými květy atd. (já jsem použila marcipánové květiny, čokoládové ruličky a lístky).

  • Pokud chcete udělat vanilkové cupcakes, přidejte 25g hladké mouky + 2 lžičky přírodního vanilkového extraktu a vynechte kakao.
  • Do máslového krému můžete přidat jakékoliv potravinářské barvivo pro hezčí/slavnostnější/jakýkoliv :) vzhled.
  • Místo vanilkového extraktu můžete použít vanilkovou dřeň z vanilkového lusku  a to jak v cupcakes, tak v máslovém krému.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář